Dubai ep.3 – Miscare


Dupa doua zile si doua nopti de stat linistit la Ramada, a urmat o succesiune de hoteluri care m-a uimit prin diversitate. Ma asteptam ca totul sa fie organizat, lasand la o parte viteza cu care am plecat din tara, credeam ca lucrurile sunt „mai aranjate” acolo. In schimb, cei de acolo, nordicii, au reusit sa ne faca rost de cate 2-3 nopti la diverse hoteluri. Intr-un final am poposit intr-o zona rezidentiala, la 30km de santier,  intr-un apartament  inchiriat. Transportul, dupa experientele nasoale cu taxiuri, a cazut in sarcina unei firme de agenturare navala, la care s-a renuntat in favoarea inchirierii unei masini pentru noi.

Hoteluri:

Golden Sands. „Hotel” de apartamente. Asta inseamna ca trei stele sunt mai putine decat la un hotel normal. Adica un fel de low budget. Dar un low budget tot la 300$ pe noapte. Mobila vechiuta, decoruri vechiute, internet whireless, gratis doar in holul hotelului. Avantajul a fost bucataria.

Four Points Sheraton-Bur Dubai (exista cel putin doua hoteluri „Four Points Sheraton in Dubai). A fost prima data cand am avut camere separate asa ca ne-am bucurat in sfarsit (si singura data) de Marea Intimitate. Curat, patru stele pe bune. Internet pe multi bani (asa ca am continuat sa hacuim retelele whireless neprotejate).  Asta a fost una din problemele cele mai nasoale in Dubai: internetul la hotel, mai ales whireless, era foarte scump, iar pachetul cel mai scump de net iti garanta transfer de 72 k/s la 75$/zi.

Jumeira Beach Reidences. In afara de faptul ca acest cartier „rezidential” se afla langa o mare centrala termoelectrica, asa ca au fost seri in care nu ne permiteam sa deschidem usa la balcon pentru ca intra fum, privelistea era fantastica…sau nu fantastica, ci doar nemaiintalnita de mine pana atunci. Am stat la etajul 21 din 44, iar liful facea 30 de secunde pana „acasa”.  Nu vedeam marea care era la 200 de metri in cealalta parte, dar vedeam o parte buna din proiectele terestre ce urmau sa fie terminate in urmatorii 2-3 ani.  De departe cel mai bun confort (doua dormitoare mari, living, trei bai, bucatarie, parcare subterana pazita, aerul conditionat fiind o necesitate). Cel mai mare avantaj al „cartierului” era apropierea de Hard Rock Cafe Dubai si accesul pe o plaja neamenajata.

Drumul de 30km a devenit o obisnuinta in urmatoarele 30 de zile (in tarile arabe saptamana de munca are 6 zile, ziua de odihna fiind vineri) iar gandul de a vizita Burj Al Arab, a devenit trivial in capul meu, tinand cont ca vizita m-ar fi costat 100$, pentru 3 ore si un ceai, pe un traseu pe care nu l-as fi ales eu…vedeam hotelul, de la 100 de metri in fiecare zi, de doua ori iar chestiile interesante din interior le stiam de la Discovery…

-va urma-

Reclame

2 responses to “Dubai ep.3 – Miscare

  1. Ba, tu ai copyright la pozele alea? Cat iti dau pe ele?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s