Dubai ep.02 – Desteptarea


In prima zi, ne-am invartit prin zona hotelului si eu am retrait o parte din atmosfera din Cairo. Multi oameni, galagie, claxoane, aproape in fiecare intersectie erau urme de accidente, case de schimb valutar, supermarketuri, mc donalds, un supermarket dedicat calculatoarelor. In continuare, aproape tot poate fi negociat. Sucuri naturale la doza, mai ieftine decat imi puteam imagina. Bere fara alcool mai ieftina decat la noi. Bere cu alcool, doar la hoteluri si restaurante. Daca vrei alcool acasa, trebuie sa ai permis. Pentru permis de alcool trebuie sa detii: permis de munca, declaratie din partea firmei ca ai voie sa bei, si declaratie pe propria raspundere ca nu esti musulman. Daca nu ai permis de alcool si daca esti prins cu alcool asupra ta (de ex.: intra un bou cu masina in tine si vine politia sa constate lada de bere din portbagajul tau), faci inchisoare, platesti amenda si primesti o mare interdictie in UAE.


In prima zi de munca, trebuind sa fim acolo intre 8.00 si 9.00, pe la 8.00, am coborat in fata hotelului, hotarati sa luam un taxi. Dupa 45 de minute in care am fost refuzati de o multime de taximetristi care nu vroiau sa mearga decat la aeroport, l-am sunat pe sefu’ norvegian sa ne plangem si sa ne scuzam. Ne-a raspus ca la 1000$/zi cat castiga, el ar fi un taxi prea scump pentru noi, asa ca n-avem altceva de facut decat sa ne descurcam singuri. Dupa inca 30 de minute de incercari, pana la urma, portarului de la hotel i s-a facut mila si a vorbit cu un sofer de taxi sa ne duca. Cam oficat soferu’ (nu stiu ce i-o fi zis portarul), mai ales ca probabil nu se astepta sa ii dam spaga, iar la sfarsit aveam nevoie de chitanta pentru decont. Se pare ca se poarta taxiuri si fara „ceasul” pornit, pentru ca am vazut cateva taxiuri pline, dar cu beculetul verde aprins.

La intrarea in santier era o mare de biciclete dotate cu antifurt si sprijinite unele de altele. Pana cand n-am ajuns in Olanda, nu am vazut atat de multe biciclete intr-un loc. Nu e o chestie de protectia mediului, ci de saracie. Da, saracie lucie in Dubai. Saracia indienilor, pakistanezilor si a filipinezilor veniti sa munceasca necalificat pe 100$/luna.Munca, nu neaparat extenuanta, dar dificila datorita diferentelor de temperatura. In birou 18, afara 30, pe vapor 40 si umiditate maxima. Pe vapor transpiram cam un litru pe ora. In birou, racoare, sucuri si cafea din partea casei. Pentru fumat, nu trebuia sa iesi in curte ci din curte…destul de mult de mers…

-va urma-

Reclame

2 responses to “Dubai ep.02 – Desteptarea

  1. Grea problema cu fumatul..afara din curte..la 40 de grade..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s