Marele poet al inimilor noastre


Ce stiu eu. S-a nascut, a crescut, a trait (bine, spre deosebire de altii) si a murit starnind torente de lacrimi, rauri de lumanari aprinse (mai ceva ca la inviere) si salve-onor.Mai stiu ca a fost vedeta nationala intr-o vreme in care singura vedeta nationala trebuia sa fie „marele conducator”. Se pare deci, ca marele poet l-a fentat cumva pe marele conducator… sau s-a inteles cu el. Scopul? Pai scopul ar fi publicitatea… sentimentul mincinos de libertate in locuri publice, in timpul unui regim total opresiv. O metoda de a vedea pe viu, cam care ar fi micii dusmani ai regimului si de a-i converti direct si irevocabil, macar la ideea de „totusi se poate”, „totusi nu e chiar asa rau”…”totusi iubirea”. Afilierea lui comunista a fost evidenta dupa executarea marelui conducator. {Totusi, experianta mea cu PSM a fost una pozitiva. Intr-o campanie electorala, cand eram in liceu, imparteam afise pentru PD si pentru PSM. Doar PSM a platit. PD ne-a facut membri fara sa avem 18 ani si ne-a aburit ca e de datoria noastra.}

Valoarea operei. Valoarea e cam cat costa kilu’ de maculatura. E ca si cum as scrie eu un giga de blog si m-as declara blogeru’ neamului. Intr-un giga de blog, sunt sigur ca as nimeri si niste fraze mai lacrimogene, si unele comice, si altele super nationaliste, care sa zbata sufletu’ in inimioarele virgine. Nu e nici primu’, nici al doilea, nici al n-spe-lea poet… are ce cauta in manualele scolare la fel de mult cat are si Esca.

Show-ul. A fost cam cel mai important show-men al perioadei comuniste in afara de ceasca. Stadioane, sali, zeci de mii de oameni s-au balanganit „in transa” pe versuri si muzica mediocre. Iar asta parea la momentul respectiv „cea mai tare chestie”…drogul suprem… noi si libertatea… poetul si comunismul…si o chitara… si camere de filmat… si reflectoare… si boxe… si statii… si mixere… toti inghesuiti, ascultandu-l pe  marele poet… marele profet al libertatii… intre patru pereti mereu securizati. Spectacolul s-a perpetuat pana la sfarsit…cu mici intreruperi. Spectacolul grotesc al mediei maselor sper sa aiba un sfarsit tragic… pentru ca painea este deja scumpa.

Cine a dat apa la soricei. Prietenii comunisti si prostii.

…parerea mea…

Reclame

3 responses to “Marele poet al inimilor noastre

  1. Da, Paunescu, un trendsetter al timpurilor de mult apuse. De mult apuse? Nu stiu. Mircea Toma si al lui Xanadu, vamaveche, show-uri mediocre, atitudini penibile, tamtam mediatic pentru idiotii crescuti cu reviste porno si abecedare reeditate ca singur material de studiu, lasati copiii sa vina la mine, hrana pentru suflet e la discount, adaugi un pic de vibe si iata noua generatie instant, adauga doar un strop de apa.
    Da, frate, painea e deja scumpa iar circul abia de acum incepem sa-l platim. Gratis e doar muia.

  2. Pingback: la cenaclu-n poarta oare cine bate « 2groenlandeze

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s