De ce nu merge in Romania (v.1)


Eu personal, ma asteptam ca subiectul de fata sa fie un serial… daca te uiti un pic in jur, si pentru tine va fi la fel de evident.

Dupa o pauza de cativa ani, m-am intalnit, total intamplator, cu un fost coleg de liceu.  In acel moment, el era media perfecta intre o persoana bucuroasa ca are de treaba, o persoana terminata psihic pentru ca, din cauza crizei, i-au dat afara toti subalternii (asa ca din sef, a devenit sef,  vanzator, contabil, maturator etc), si o persoana total frustrata in legatura cu felul in care „merg lucrurile” in general, tinand cont ca i s-a taiat din salariu.

Mi-a povestit: orice firma este obligata sa aiba un contract cu o alta firma care sa se ocupe de deseuri. Prima firma, in cazul de fata, produce deseuri de sticla/portelan si hartie/carton. O data pe saptamana, conform contractului, firma care colecteaza deseurile trimite o masina care sa adune ce e de adunat. Cartonul, care nu este prins in baloti, ci pur si simplu se indeasa intr-un sac, reprezinta cea mai mare parte a deseurilor. „Baiatul” care a venit cu masina de adunat deseuri, dupa ce a bagat in sictir niste cartoane intr-un sac, a lasat sacul in curtea firmei, s-a urcat in masina si a plecat fara sa spuna nimic. Dupa niste telefoane disperate, s-a elucidat misterul: „baiatul” a ajuns la concluzia ca 850 de lei este un salariu prea mic pentru a cara sacul de 10 kilograme, 3 metri, pana la masina, si oricum e mult sub demnitatea lui,  asa ca a plecat.

Da’ profii cu 650, ce zic? Da’ colegu’ care nu castiga mult mai mult, ce sa mai zica? Stai si te crucesti.

Reclame

2 responses to “De ce nu merge in Romania (v.1)

  1. problema in Romania nu e neaparat salariul, ci starea de spirit, senzatia ca te sufoci… oameni incrancenati peste tot, iar modelul este consacrat de media, acolo unde avem drept subiecte : politicieni corupti, DNA, babe batute, greve ale foamei, esecuri ale echipelor de fotbal… intr-un mediu in care cuvantul de ordine este esecul, esec mananci pe paine… am senzatia ca nici insii cu bani nu sunt fericit aici…

  2. I se pare prea putin pentru slujba pe care o face, se vor gasi altii carora nu li se pare, sunt sigur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s