Isteria la romani


…e un lucru amuzant. Romanii, departe de a fi toti poeti, sunt isterici…macar putin. Urletele, certurile, demostratiile de masculinitate cu caramida in piept si cu scuipat pe spate, sunt la ordinea zilei. E amuzant,  pentru ca aceiasi oameni, obisnuiti fiind cu astfel de crize, nu prea pun la suflet, adica nici nu dau mare importanta acestui gen de manifestare. E ca si cum s-ar reduce ei pe ei, la Nimic.

Toata lumea sta cu gura cascata cand urla Vadim sau Gigi (care, probabil ca sunt prieteni, da’ noi n-avem de unde sa stim) si comenteaza saptamani intregi marile revelatii patriotice. Cu toate astea, cu toate ca era cat pe-aci sa iasa presedinti, n-au iesit. A iesit in schimb Iliescu, de doua ori, care n-a facut niciodata panarama (scoala rusa?), iar verticalitatea si decenta lui sunt proverbiale (mai putin la fazele cu minerii, dar probabil ca nu se putea sa scape altfel de golanii aia de studenti), iar atitudinea lui paterna fata de „popor” a fost si va ramane pana la moarte. A urmat Constantinescu, care habar n-am cum a ajuns presedinte, nici daca a facut ceva, nici daca n-a facut ceva. De fapt nu stiu nimic despre el, decat ca le are cu pietrele (adica se pare ca e jmecher in geografie, mineralogie…si drept). Dupa ei, al treilea si marele conducator actual, Base, care si el detine un anume calm atotcuprinzator, recunoscut… pentru ce dracu’ e recunoscut Base? Pentru ca a facut niste biznis cu fier vechi (vezi flota), pentru spriturile cu Gigi, pentru furt si ura rasiala (vezi tiganca imputita),  pentru pumnii si palmele ocazionale date fara discriminare si copiilor si femeilor si batranilor, pentru minciuni si reevaluari?… aaa, asta e! … cre’ ca pentru suvita va ramane in istorie…

Romanii urla tot timpul. Si in ei, si in afara lor. Si asa se descarca. Se descarca foarte bine, tinand cont ca dupa ce urla, nu mai au chef de nimic. Mi se pare un act total de idiotenie ca la marea demonstratie a clasei muncitoare, sau somere muritoare de foame, s-a strans pe jumate din cat s-a strans la concertul cu ac/dc. Adica:  SE PARE CA PENTRU ROMANI A FOST MAI IMPORTANT CONCERTUL, CARE A COSTAT MANCAREA PE O SAPTAMANA, DECAT LIPSA MANCARII SI A CALDURII PE IARNA CARE VA VENI. Deci se poate.

Deci nu suntem chiar asa saraci. Doar ne plangem.

Prostii sa moara in chinuri!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s